Prestige Oktatási Stúdió Prestige Oktatási Stúdió Prestige Dekor Akadémia
Gyakorlati virágkötészeti képzés
Gyakorlati virágkötészeti képzés

Gyakorlati virágkötészeti képzés

Ismerj meg és sajátíts el egy csodálatos hivatást a Prestige Oktatási Stúdiónál!

A 2022-es évben hazánkban a szakmák besorolása alapjaiban változott meg, az új rendszerben a virágkötészeti tevékenység már nincs szakképesítéshez kötve, így azt a szükséges tudás birtokában bárki szabadon végezheti, vagy felveheti tevékenységként a vállalkozásába.*

Ez jó hír mindazoknak, akik a tanulmányaik során olyan képzést kerestek, melyben belátható időn belül szerezhetnek olyan gyakorlati ismereteket, melyekre később a munkájukban majd magabiztosan támaszkodhatnak. Felnőttként, munka mellett már nehezen vállalható a szakképesítést nyújtó minimálisan 800 órás és jelentős költségvonzattal bíró tanfolyam.

Mit tanulhatsz tanfolyamunkon?

Tanfolyamunkon belátható időn belül szerezhető meg mindaz a gyakorlati ismeret, melyre később a virágkötészeti feladataik során tanulóink magabiztosan támaszkodhatnak.
Tematikánkat úgy állítottuk össze, hogy abban szerepeljen minden olyan tudnivaló, amire egy virágkötőnek később a munkájában szüksége lehet. Fontosnak tartjuk, hogy a gyakorlat során minden csokrot, kompozíciót, koszorút magad is elkészíts, miközben oktatóink helyben korrigálják az apróbb hibákat, segítenek a megfelelő kéztartásban, és támogatnak abban, hogy az első óvatos mozdulatoktól indulva a tanfolyam végére valóban felkészült szakemberré válj.
A képzés lényegét, az alkotás élményét a gyakorlati foglalkozások adják. Tematikánk túlnyomó része ezekkel telik majd, az alapoktól tanulod meg nálunk elkészíteni mindazokat az alkotásokat, melyeket munkád során is várnak tőled. A gyakorlati oktatás élményét fokozza a minőségi, friss alapanyag-választék, illetve az, hogy a munkádhoz szükséges eszközöket mi biztosítjuk, felszerelt oktatótermünkben minden elérhető, nem szükséges külön befektetést hogy a szerszámokat megvásárold az oktatáshoz.

És akkor nézzük, mit tanulsz majd a gyakorlati foglalkozások alkalmával:
A helyes virágkezelés egy virágboltban mindennapi munkád alapja lesz. Fontos, hogy több féle csokrot tudj kötni: Legyen szó kézben kötött csokorról spirális szálelrendezéssel, kerek ajándékcsokorról, tömör kézicsokorról, esetleg nyújtott frontális csokorról nálunk mindegyik csokorfajta elkészítését megtanulod majd. A cserepes dísznövények csomagolása, díszítése szintén virágkötészeti feladat, de otthon kell lenned a növény-összeültetésekben is. Kreatív feladat a tűzött tálak készítése, legyen szó egy vasárnapi családi ebéd asztaldíszéről vagy egy garden-party asztalainak bohókás díszeiről. Készítünk kopogtatókat és egyéb alkotásokat melyek segítségével az otthonaikat tudják majd élővirággal díszíteni a vásárlóid. A virágkötészet egyik legfelemelőbb feladata az, amikor esküvői díszeket készítünk: megtanulsz nálunk menyasszonyi csokrot, esküvői asztaldíszt, autódíszt, sőt még virágékszereket készíteni, így leszel majd részese mások legboldogabb napjának a dekorációjuk megalkotásával. Nehéz, de egyben nagyon szép feladat az, hogy a búcsúzáshoz is méltó virágdíszeket készíts vásárlóidnak: a kegyeleti virágkötészet is jelen van a tematikánkban, megtanulsz majd kötött és tűzött sírcsokrot, kötött görögkorszorút és állókoszorút is készíteni.

Résztvevőink a tanfolyam végén záróvizsgát tesznek és a képzés elvégzéséről hivatalos tanúsítványt szereznek!

A tanfolyam részvételi díja

198 000 Ft. A tandíj tartalmazza a jegyzeteket, az elméleti és gyakorlati oktatás díját, a konzultációs lehetőségeket. A díj nem tartalmazza a gyakorlaton felhasznált alapanyagok díját, mely alkalmanként 15.750 Ft. így a kész alkotásaikat tanulóink hazavihetik. Az alapanyagdíjat tanulóink a képzés közben mindig a következő hétvégére vonatkozóan fizetik meg.

A vizsga díja

30.000 Ft (A vizsgadíj a képzés megkezdését követően, a vizsgára jelentkezéskor fizetendő)

A beiratkozás feltétele a betöltött 18. életév, iskolai végzettséggel kapcsolatos előírás nincs. A tanfolyam során résztvevőink bőséges és minőségi alapanyaggal dolgoznak, és természetesen az általuk elkészített virágdíszeket az oktatás végén hazavihetik.

Kezdési időpontok és oktatási napok

Figyelem! Fontos számunkra, hogy tanfolyamunk résztvevői a gyakorlati oktatás során munkájukhoz minden segítséget megkapjanak, ezért csoportjaink létszámát 25 főben maximáltuk.

Tanfolyamunk tematikáját úgy állítottuk össze, hogy az vállalható legyen mindazoknak, akik család, munka mellett vállalják egy új szakképesítés megszerzését, illetve akik vidéki városokból utaznak rendszeresen az előadásainkra. Célunk, hogy mindenki számára vállalható időbeosztást biztosítsunk.

Gyakorlati virágkötészeti képzésünk időtartama 3 hónap. Az oktatás öt hétvégén, szombati és vasárnapi napokon 09:00 és 18:00 óra között zajlik. Az összes óraszám 100 óra, a megengedett hiányzás mértéke nincs előírva, az elméleti előadásokról írásos jegyzetanyag készül, mely tanulóink részére online oktatási felületünkön elérhető.

Figyelem: csoportunk maximális létszáma 25 fő, jelentkezéseket csak ennek eléréséig tudunk fogadni, ezt követően már csak a következő csoportunkba tudjuk rögzíteni a beiratkozást!

Következő csoportunk indulásának időpontja: 2024 szeptember 21. szombat.

Oktatási napok

 • 2024. április 13. szombat
 • 2024. április 14. vasárnap
 • 2024. április 20. szombat
 • 2024. április 21. vasárnap
 • 2024. május 11. szombat
 • 2024. május 12. vasárnap
 • 2024. május 25. szombat
 • 2024. május 26. vasárnap
 • 2024. június 01. szombat
 • 2024. június 02. vasárnap
 • 2024. szeptember 21. szombat
 • 2024. szeptember 22. vasárnap
 • 2024. október 26. szombat
 • 2024. október 27. vasárnap
 • 2024. november 09. szombat
 • 2024. november 10. vasárnap
 • 2024. november 16. szombat
 • 2024. november 17. vasárnap
 • 2024. december 07. szombat
 • 2024. december 08. vasárnap

*A kereskedelmi és iparkamara keresője oldala, ahol könnyen ellenőrizhető, hogy milyen tevékenységek vannak végzettséghez kötve a https://kavir.mkik.hu/search linken érhető el.

Siess, nehogy lemaradj!

Jelentkezéseket csak korlátozott létszámban tudunk fogadni, ezt követően már csak
a következő tanfolyamunkra tudjuk felvenni a regisztrációt!

Regisztráció
 • Kreatív hivatás

  Esküvői dekoratőr tanfolyam - Kreatív hivatás
 • Önmegvalósítás

  Esküvői dekoratőr tanfolyam - Önmegvalósítás
 • Sikeres élet

  Esküvői dekoratőr tanfolyam - Sikeres élet