Prestige Oktatási Stúdió Prestige Oktatási Stúdió Prestige Dekor Akadémia
Prestige Dekorakadémia
Esküvői dekoratőr tanfolyam

Tanáraink

Megyer Évi
Megyer Évi

Megyer ÉviVirágkötő szakember

Kertész család leszármazottjaként gyerekkorom nagy részét a természetben, az állatok és a növények közelében töltöttem. Rácsodálkoztam az élővilág sokszínűségére, változatosságára, szépségére, titokzatosságára, megtapasztaltam hogyan hatnak rám észrevétlenül, pusztán a saját egyszerű bájuk segítségével. Tanulmányaim során így tudatosan fordultam a természet megismerése felé.

Ennek az útnak egyik állomása volt a virágkötő iskola, ahol megtanultam, hogy a minket körülvevő izgalmas világot milyen szabályok és törvényszerűségek működtetik. Majd elsajátítottam, hogy ebbe a csodálatos rendszerbe hogyan lehet úgy beavatkozni, hogy a különböző textúrák, színek, formák az én kreativitásommal kiegészülve lélekemelő kompozíciókat alkossanak. Mentoraim támogatása és biztatása mellett, tovább haladva ezen az úton, elvégeztem az összes hazai szakmával kapcsolatos iskolát. Végül a csúcs a mestervizsga volt, melynek sikeres elvégzésével széles körű szakmai ismertségre és egyben elismertségre tettem szert. Ettől kezdve büszkén vettem részt a hazai szakmai életben, aktívan kapcsolódtam vérkeringésbe.

Rendszeresen indultam különböző versenyeken, ahol általában előkelő helyen végeztem. Nagy érdeklődéssel járó szakmai bemutatókat, workshopokat tartottam. A különböző szezonális eseményeken gyakran szervezőként, zsűriként is részt vettem.
A legbüszkébb mégis arra a nagy sikerű, önálló kiállításomra vagyok, melyet az elnökség meghívására alkottam meg, szabadon megmutatva a virágkötészetről alkotott ars poeticámat.

Legfőbb irányelveim a naturalizmus, a precizitás, az ötletesség, az egyediség. Elkötelezett híve vagyok a természetes anyagok használatának, szeretem, ahogy a színek, formák egyesülnek tudatosan, okosan kialakított elképzelésekkel. Törekvésem, hogy ne kihasználjam csak felhasználjam a minket körülvevő természet csodás, egyedi anyagait és nagy alázattal úgy rendezzem őket össze, hogy egymás hatását erősítve kifejezzék a nekem szóló üzenetüket. Remélem, hogy munkáim, kompozícióim hatása mindenkit megérint, eltalál és ezt a látásmódot át is tudom adni a következő generációnak.

SEVECSEKNÉ HRUMÓ JUDIT
SEVECSEKNÉ HRUMÓ JUDIT

SEVECSEKNÉ HRUMÓ JUDITVIRÁGKÖTŐ SZAKEMBER

Gyermekkorom óta érdekelt a virágkötészet, a virágok mivoltja. Első csokraim nagymamám kertjében nyíló virágokból készültek, melyek mezei hatású, természetes csokrok voltak. Ez a stílus a mai napig fellelhető a munkáimban. 13 éves koromtól sürgölődtem virágboltokban, és álltam ellen szüleim pályamódosító kísérleteinek. Ezen évek után lehetőséget kaptam egy Kreatív Virágbolt vezetésére, majd 15 év boltvezetés után megnyithattam saját apró ékszerdobozomat, Judó Virágos néven. A településünkön mindenki csodájára járt a kis boltomnak, mindenki szerette a kezeim kikerülő munkákat. Évekkel később mertem nagyot álmodni és megnyitottam a virágos kávézómat, melyet a mai napig hatalmas lendülettel és odaadással irányítok.
Én is mint, szinte minden kollégám folyamatosan bővítem tudásomat. Ezt a tudást mely a birtokomban van, szakmai bemutatókon, előadásokon már én adhatom át szakmabelieknek. Szeretem a munkámban a kihívásokat, nagy eseményeket. Számomra a szerelem az esküvői dekoráció, mert láthatom a párok meghatódottságát mikor megpillantják az elkészült dekorációt, amit ők megálmodtak és én készíthettem el.

Takács Dániel
Takács Dániel

Takács DánielVirágkötő szakember

Mit is szeretek a szakmámban? Lényegében mindent, főképp a természethez közeli oldalát, hisz mindig növények és virágok között lehetek. Gyerekkoromban is próbálkoztam dekorációk készítésével, virágkötészeti munkákkal. Szeretem, hogy különböző növényekből, virágokból, kellékekből komplett egységet tudok alkotni, legyen ez virágcsokor, növény összeültetés vagy csak épp egy ajtókopogtató. Ezzel az alkotási folyamattal formálni tudom az emberek szépérzékét, és igényét arra, hogy szebbé tegyék környezetüket és örömet okozzanak ezzel másoknak és önmaguknak egyaránt.

A WordSkillsre és Euroskillsre történő felkészülés nagy tudásbővítés, és a művészi látásmódom szélesítése is volt egyben. A felkészülés alatt szervezett külföldi utak segítettek megismerni más országok virágkötészeti kultúráját, sajátosságait, valamint anyagfelhasználást. Megismertem újfajta technikákkal, új anyagok használatával. Felkészített arra, hogy rutinosabban tudjam kezelni az esetlegesen felmerülő váratlan helyzeteket. Betekintést nyertem a virágkötészeti bemutatók, szakmai továbbképzések kulisszái mögé. Több hazai és külföldi nagynevű virágkötő mestert láthattam, hogyan tervez, gondolkodik, hogyan nyúl egyes növényekhez, virágkötészeti kellékekhez. Így többféle látásmódot tudok beépíteni a saját munkáimba. Ez idő alatt új ismeretségeket, jó baráti kapcsolatokat alakíthattam ki mind szakmabeli, mind más szakma képviselőivel.
Hogyan lettem virágkötő? Vidéken, Sárvár mellett egy Sótony nevű kis faluban nőttem fel, ahol körülvett minket rengeteg erdő, növény. Apukám erdész, így rengeteget jártunk kirándulni a természetbe. Mindezek mellett, a virágok is nagyon érdekeltek, már igazán kicsi koromban is saját kezűleg vetettem a virágmagokat a nagyi kertjébe. Egyre jobban érdekelt a virágkötészet. Iskolaválasztás előtt gondolkodóba estem, hogy milyen szakmát válasszak. Parképítőként kezdtem a középiskolai tanulmányaimat, majd egy év elteltével rájöttem, hogy ez nem az én szakmám. Átjelentkeztem a virágkötő képzésre.

Rengeteg idő, munka, verseny, versenyre való felkészülés, hosszú, dolgos éjszakák/nappalok, sok tanulás vezetett el odáig, ahol most vagyok. Nagy büszkeség számomra, hogy ilyen fiatalon már nem csupán gyakorolhatom, de taníthatom is ezt a csodaszép szakmát.
Mi teszi a jó virágkötőt? Először is az elszántság. A virágkötő szakmában a hétvégéken és az ünnepnapokon dolgozunk a legtöbbet, hisz az emberek hétvégente vannak többet otthon, és ilyenkor szeretik lakásukat szebbé varázsolni. Megfelelő mélységű tudás, szakmai tapasztalat kell ahhoz, hogy valaki jó virágkötőnek mondhassa magát! Ne higgyük el soha, hogy jó szakemberek vagyunk, mindig menjünk, keressük az újabbnál újabb szakmai előadásokat, katalógusokat, hogy újat tudjunk mutatni a vásárlóinknak, felébresztve bennük az igényt a minőségi alkotások iránt!

Siess, nehogy lemaradj!

Jelentkezéseket csak korlátozott létszámban tudunk fogadni, ezt követően már csak
a következő tanfolyamunkra tudjuk felvenni a regisztrációt!

Regisztráció
  • Kreatív hivatás

    Esküvői dekoratőr tanfolyam - Kreatív hivatás
  • Önmegvalósítás

    Esküvői dekoratőr tanfolyam - Önmegvalósítás
  • Sikeres élet

    Esküvői dekoratőr tanfolyam - Sikeres élet